Statsministeren bruker pirat-teknologi

Sikre kilder kan informere om at selveste statsministeren bruker pirat-teknologi, nærmere bestemt Internett. Dette er den samme teknologien som blant annet brukes for å spre virus av såkalte hackere, og jeg har også grunn til å tro at kjente terroristorganisasjoner som Al-Qaida også har tatt i bruk Internett.

Dette er omtrent like sjokkerende som nyheten om at NRK har tatt i bruk pirat-teknologi, som blant annet Aftenposten kunne melde om i dag. Ja, bittorrent er teknologien bak The Pirate Bay, som jo også også er avhengig av Internett for å fungere. Altså kunne man like gjerne rapportert at statsministeren selv bruker pirat-teknologi. Som kanskje ville vært enda mer sjokkerende.

Det er klart det er forskjell på bittorrent og Internett i seg selv, men begge deler er bare verktøy. På samme måte som man kan knuse en butikkrute med en hammer, kan man også bryte loven ved å dele filer med bittorrent. Men å kalle en hammer for et kriminelt verktøy er bare dumt. Å bruke hammeren til å utføre kriminelle handlinger derimot, det er kriminelt.

Så hva er problemet? At Aftenposten ikke har forstått skillet mellom et verktøy og en handling, eller at Aftenposten har skjønt forskjellen, men likevel velger å lage en kritisk sak av at  NRK gjør grep for å tilby sine brukere en bedre tjeneste? Jeg tror det er det siste.

Moralen blir selvfølgelig at man ikke skal vinkle saker på en måte som virker misledende for sine lesere, og som bidrar til å skape frykt og negative holdninger til legitime produkter og teknologier. Medier skal først og fremst opplyse og informere sine konsumenter.